Boten informatie


De Aquanaut wordt gemaakt in Friesland. Het zijn luxe dynamische jachten met bijzondere hightech toepassingen in de casco-bouw.

Yamaha is een bekend merk als het gaat om buitenboordmotoren. De afgelopen jaren hebben ze vele soorten bootmotoren gebouwd, waaronder de WaveRunners serie. De buitenboordmotoren van Yamaha varieren van 2 tot wel 350 PK.

De Beneteau wordt gebouwd in Frankrijk en er varen over de hele wereld meer als 45.000 schepen van dit merk.

De Jeanneau boten hebben hun oorsprong uit Frankrijk en een van de grootste dealers is de jachtwerf Wilja aan de rand van Sneek. Al zeker 25 jaar is deze werf een begrip in de botenwereld.

De Bayliner staat bekend als een sportieve moderne speedboot met luxe toevoegingen naar behoefte en is in de jaren 90 gebouwd. De lengte kan varieren van ongeveer 6 tot wel 13 mtr.

Overige

Een Antaris sloep heeft vooral als kenmerk dat ze allemaal een overnaadse constructie hebben van polyester en er zeer vakkundig aan wordt gewerkt. Er zijn vele soorten, van een simpele zeilsloep tot een luxe motorcruiser.

Een Ariadne kruiser is een gemiddeld motorjacht dat meestal een dieselmotor aan boord heeft, varierend van 20 tot 40 pk. Met een vermogen van bijvoorbeeld 40 pk vaart men op topsnelheid ongeveer 12 km/u.

De Cascaruda is een gemiddelde stalen kajuitboot/-jacht die varieert van een lengte van ongeveer 8 tot 14 mtr

Specifiek voor een bakdekkruiser is dat het een verhoogd voordek heeft, waaronder meestal het woongedeelte ( een zitje die omgebouwd kan worden tot slaapbank, een kombuis en een toilet) is gebouwd, en achterin de boot dan de zogenaamde bak of kuip.

Een Bavaria Cruiser is een zeiljacht die helemaal naar de wensen van de koper in te delen is.

Een Braassem kruiser is een vrij algemene stalen motorboot, die niet erg opvallend is door bepaalde specifieke kenmerken. De kruiser heeft altijd een inbouwmotor en meestal is dat een diesel.

Het Curtevenne jacht en motorkruiser ontleend zijn naam aan de in Noord-Holland liggende plaats Kortenhoef, wat vroeger dus Curtevenne heette.

Het schip de Boarnstream is geboren op de jachtwerf de Boarnstream in Jirnsum in Friesland. In de beginjaren 60 is er met de bouw begonnen en door vakkundige bouwers en ontwerpers is er een jacht ontstaan die over de hele wereld bekend is.

De Rapsody is een luxe motorjacht met een mooie gestroomlijnde uitstraling en veel pit. In 1999 werd er begonnen met de bouw van een serie Rapsodyjachten. Snelle duivels en geliefde boten voor de liefhebber en de designers deden hun werk ook goed.

Dick Fisher is de oprichter van de Boston Whaler, en is al meer dan 50 jaar geleden begonnen met het bouwen van de onzinkbare boot. Niemand wou hem toen geloven maar hij liet toen zien dat het echt zo was.

Al meer dan 30 jaar is het Gruno motorjacht bekend bij heel veel botenbezitters en vooral in Zoutkamp waar de jachtwerf staat. De stalen schepen worden gebouwd naar de wens van de klant.

De Corsiva sloepenserie wordt gebouwt in Polen en daarna geimporteerd naar andere landen en ook in Nederland. Het schip heeft een klassieke uitstraling en is van polyester gemaakt.

Niet-bekend